Notícies

 • Àgora republicana del Vallès Occidental

  Les àgores són reunions per presentar, informar i debatre el “Preparem-nos“, el document on s’explica l’estratègia política del Consell de la República. El “Preparem-nos” no és un document definitiu: és viu, obert a esmenes i millorable. Les circumstàncies polítiques han canviat i ens sembla molt necessari que el llegim, reflexionem i debatem entre tots perquè l’Àgora és oberta a tothom, inscrits i ciutadans. Cal situar el document en el moment present.

  L’Àgora serà el proper mes de març, i més endavant us donarem el programa, el lloc i les inscripcions per assistir-hi.

  És imprescindible la lectura del “Preparem-nos” perquè el diàleg sigui veritablement fructífer. El podeu descarregar en aquest enllaç.


 • Curs de lluita Noviolenta

  “La Noviolència. Estratègia i mètodes de lluita pels Drets i la Justícia”, patrocinat per l’International Center onNonviolent Conflict (INCN), és el nou curs que ens ofereixen des del col·lectiu de Lluita Noviolenta. En aquest enllaç hi trobareu tota la informació
  Teniu temps d’apuntar-vos-hi fins al 12 de febrer.


 • Mobilitza’t per la República. Vota independència!


 • Comunicat del Consell per la República

  Avui, menys de 24 hores després de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, el Tribunal Suprem ha revocat el tercer grau i l’article 100.2 a les preses i els presos polítics condemnats pel referèndum de l’1 d’Octubre.
  El Tribunal al·lega que cal la “consecució de la reeducació dels penats” amb relació als fets de l’1-O pels quals van ser condemnats. Pel que fa a l’article 100.2, el Tribunal el retira tot i que no és una competència del Suprem pronunciar-se sobre això i per justificar-ho argumenta que en el cas de les preses i els presos polítics l’aplicació d’aquest article no té “connexió amb un procés de reinserció”.

  Que Tribunal Suprem argumenti explícitament que el motiu que en què es basen per tal de denegar el tercer grau es la falta de penediment demostra una vegada més que estem davant d’un cas de persecució ideològica i que la condemna de la qual són víctimes les preses i els presos polítics és incompatible amb els drets civils i polítics que constitueixen el fonament de qualsevol democràcia. A més, contradiu de manera flagrant les resolucions del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de Nacions Unides o d’entitats de la societat civil com Amnistia Internacional, que han exigit reiterades vegades la seva llibertat.

  El fet que aquesta decisió del Tribunal Suprem arribi l’endemà de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat és un clar indici de la coordinació entre el govern espanyol i el poder judicial, absolutament impròpia d’un estat de dret amb una veritable separació de poders. I posa de manifest que les expectatives de desjudicialització del conflicte català que suposadament anaven associades a la constitució de la taula de diàleg entre el govern català i el govern espanyol han quedat desmentides de manera contundent.

  Des del Consell manifestem la nostra condemna més rotunda i mostrem la nostra indignació davant d’aquests fets. I reiterem la nostra convicció que només des de l’espai lliure europeu és possible lluitar per l’autodeterminació i la independència de Catalunya sense que l’estratègia de venjança i escarni de l’estat espanyol contra els líders independentistes aconsegueixi el seu objectiu.

  Consell per la República

  Waterloo, 4 de desembre de 2020.


 • Declaració de persona non grata a Felip IV de borbó