Notícies

 • Artistes per la Llibertat

  Et presentem el primer cicle d’Artistes per la Llibertat. Cada dia, de l’1 al 21 de juny, un espectacle en directe, els caps de setmana dos per dia.

  La Declaració Universal dels Drets Humans, en l’article 27 hi diu “Tothom té dret a participar lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a compartir l’avenç científic i els seus beneficis.”

  És per això que el Consell per la República Catalana ha decidit engegar aquests cicles d’Artistes per la Llibertat que promouen la Cultura com a Dret Universal. 27 espectacles de poesia, teatre, literatura, música o arts plàstiques, incloent programació per a tots els públics, amb una durada de 30 a 45 minuts cada un.

  Entra a artistesperlallibertat.cat des d’on veure els espectacles i fer la compra de les entrades.


 • El Consell per la República posa en marxa l’acció “Prou Monarquia”

  Des del Consell presentem #Proumonarquia, una acció reivindicativa i de desobediència: proposem deixar de finançar una institució caduca, corrupta i antidemocràtica, aliada de l’actual deriva auroritària de l’estat, i passar a l’acció fent objecció fiscal i invertint els diners n la lluita contra la pandèmia.

  #Proumonarquia proposa que deixis de pagar la part corresponent a la monarquia de la teva declaració de la renda i que ingressis aquesta mateixa quantitat al Fons Republicà d’Acció Solidària (FRAS) que hem impulsat des del Consell per la República Catalana per combatre el coronavirus. Si ho prefereixes, també pots donar-los a una altra institució o entitat social que defensi i treballi pels valors republicans. En qualsevol dels casos, aquest ingrés és el que garantirà que la teva sigui una acció d’objecció fiscal -i no d’evasió fiscal-.

  Els diners del FRAS van destinats exclusivament a pal·liar els efectes de l’emergència sanitària pel COVID-19 i, en coordinació amb els Consells Locals per la Repúblicas’estan destinant a comprar, produir i distribuir el material sanitari a qui més ho necessita ara mateix.

  Tomba la Monarquia i el Coronavirus amb una mateixa acció!

  Pots veure totes les accions que ja hem pogut dur a terme des d’aquí: https://consellrepublica.cat/fras/